2013年湖北自考学士学位英语真题及答案(二)

2013年湖北自考学士学位英语真题及答案(二)

Part II

Directions: in this part There are 4 passages followed by questions or unfinished statements, each with four suggested answers marked A, B, C and D.Choose the one you think is the best answer.Then mark the corresponding letter in the Answer Sheet One with a single line through the center.

Passage 1

Questions 21 to 25 are based on the following passage:

Television has opened windows in everybody's life.Young men will never again go to waras they did in 1914.Millions of people now have seen the effects of a battle.And the result has been a general dislike of war, and perhaps more interest in helping those who suffer from all the terrible things that have been shown on the screen.

Television has also changed politics.The most distant areas can now follow state affairs, see and hear the politicians before an election. Better informed, people are more likely to vote, and so to make their opinion count.

Unfortunately, television's influence has been extremely harmful to the young.Children do not have enough experience to realize that TV shows present an unreal world;that TV advertisements lie to sell products that are sometimes bad or useless. They believe that the violence they see is normal and acceptable.All educators agree that the "television generations" are more violent than their parents and grandparents.

Also, the young are less patient.Used to TV shows, where everything is quick and interesting, they do not have the patience to read an article without pictures;to read a book that requires thinking;to listen to a teacher who doesn't do funny things like the people on children's programs. And they expect all problems to be solved happily in ten, fifteen, or thirty minutes.That's the time it takes on the screen.

21.In the past, many young people ()。

A.knew the effects of war

B.went in for politics

C.liked to save the wounded in wars

D.were willing to be soldiers

22.Now with TV people can ()。

A.discuss politics at an information center

B.show more interest ill politics

C.make their own decisions on political affairs

D.express their opinions freely

23.The author thinks that TV advertisements ()。

A.are not reliable on the whole

B.are useless to people

C.are a good guide to adults

D.are very harmful to the young

24.Which is NOT true according to the passage?

A.People have become used to crimes now

B.With a TV set some problems can be solved quickly

C.People now like to read books with picture

D.The adults are less violent than the young

25.From the passage, we can conclude that ()。

A.children should keep away from TV

B.TV programs should be improved

C.children's books should have pictures

D.TV has a deep influence on the young

Passage 2

Questions 26 to 30 are based on the following passage:

Harriet Beecher Stowe had poured her heart into her anti-slavery book," Uncle Tom's Cabin". But neither she nor her first publisher thought it would be a big success, The publisher was so doubtful that he wanted her to split the publishing costs with him, and all she hoped was that it would make enough money for her to buya new silk dress.

But whenthe first 5,000 copies were printed in 1852, they sold out in two days.In a year the book had sold 300,000 copies in the United States and 150,000 in England.For a while it outsold (销得比…多) every book in the world, except the Bible.

Within six months of its release, a play was made from the book which ran 350 performances in New York and remained America's most popular play for 80 years.

It might appear that "Uncle Tom's Cabin" was univer sally popular , but this was certainly not true.

Many people during those pre-Civil War days--particularly defenders of the slavery system—condemned it as false propaganda and poorly written melodrama(传奇剧作品)。

Harriet did have strong religious views against slavery ( When asked how she came to write the book, she replied," God wrote it." ), an she tried to convince people slavery was wrong, so perhaps the book could be considered propaganda. But if so, it was true propaganda, because it accurately described the evils of slavery.

Though she was born in Connecticut, 1832, as a young woman she moved to Cincinnati, Ohio,when her father accepted the presidency of newly founded Lane Theological Seminary (神学院)。 Ohio was a free state, but just across the Ohio River in Kentucky, Harriet saw slavery in action.She lived 18 years in Cincinnati, marrying Calvin Stowe, professor of a college.In 1851, Harriet Beecher Stowe began her book.

Its vast influence strengthened the anti-slavery movementand angered defenders of the slave system.

Today some historians(历史学家) think that it helped bring on the American Civil War.

In fact, when Abraham Lincoln met Harriet at the White House during the Civil War, he said," So, this is the little lady who started this big war."

26.Before the publication of the book "Uncle Tom's Cabin" ()。

A.Harriet knew that it would be a great success

B.the publisher wanted Harriet to publish it at her own expense

C.nobody knew that it would become a very popular book

D.no publisher wanted to publish this anti-slavery book

27.Some people did not like "Uncle Tom's Cabin"chiefly because ()。

A.the author was merely an unknown little lady

B.they thought it was mere propaganda

C.the book was poorly written

D.the book might lead to a terrible war

28.Harriet Beecher Stowe was able to describe the evils of slavery because )。

A.she had lived for 18 years in a state where slavery was legal

B.she had suffered quite a lot under the slavery system

C.she had witnessed what happened under theslavery system

D.she had read a lot about the slavery system

29.When Abraham Lincoln called Harriet "the little lady who started this big war", he ()。

A.thought that she was almost a war criminal

B.was talking about the great influence her book had produced

C.was blaming her for the miseries the people had suffered during the war

D.was praising her for the contributions she had made during the war

30.The writer wrote the passage in order to ()。

A.expose the evils of the slavery system

B.condemn all kinds of war

C.describe people's life in Harriet's time

D.tell us how Harriet wrote her famous book

Passage 3

Questions 31 to 35 are based on the following passage:

England is not a big country: from north to south and from east to west it is only about three hundred miles across. But for a small country it has a surprising range of climate. People who have never visited England, or who have visited only one part of it, often make the mistake of thinking that it is a cold and wet country, Except for the summer months of June to September, this is probably true of the north of England and the Midlands.In the south, however, the climate is much more pleasant.One result is that when people retire from a job in the north they often prefer to move down to the milder south.

Perhaps the warmest part of the country is the southwest, which consists of the counties of Devon and Cornwall.The warm Gulf Stream flows across the North Atlantic Ocean from the Gulf of Mexico and makes the coastal regions of the southwest quite warm. Palm trees, bamboo (竹) and many semi-tropical(亚热带的) plants grow well in the southwest of England.Flowers and vegetables ripen(成熟) as much as a month earlier than those elsewhere.Farmers in the area obtain a higher price for their vegetables and flowers because they are read earlier. In winter there may be several feet of snow in other parts of England but there will probably be no snow at all in the southwest. This may be one of the reasons why the southwest is one of England's most popular holiday areas.

31.The distance from the center of England to the south coast is about ()。

A.one hundred miles

B.three hundred miles

C.one hundred and fifty miles

D.six hundred miles

32.England is a country ()。

A.with a cold and wet climate

B.with a surprising climate

C.with a pleasant climate

D.with a variety of climates

33.According to the passage, ()。

A.flowers and vegetables fromDevon are on the market one month earlier

B.farmers in the southwest grow as many vegetables and flowers as farmers elsewhere

C.people in the southwest have to pay a higher price for vegetables and flowers

D.vegetables inCornwall ripen as much as a month earlier than flowers

34.In the north of England and the Midlands, ()。

A.it is cold and wet all the year round

B.the climate is pleasant as a whole

C.it is warm most of the time in a year

D.only the summer is not cold or wet

35.In winter, people in Devon and Cornwall ()。

A.seldom see snow

B.never see any snow

C.may have several feet of snow

D.often see snow

Passage 4

Questions 36 to 40 are based on the following passage:

All the useful energy at the surface of the earth comes from the activity of the sun.The sun heats and feeds creatures and mankind.Each year it provides men with two hundred million tons of grain and nearly ten million tons of wood, coal, oil, natural gas, and all other fuels are stored energy from the sun. Some was collected by this season's plants as carbon compounds.Some was stored by plants and trees ages ago.

Even waterpower derives from the sun. Water turned into vapor by the sun fails as rain. It courses down the mountains and is converted to electric power. Light transmits only the energy that comes from the sun's outer layer, and much of this energy that is directed towards the earth never arrives.About nine tenths of it is absorbed by the atmosphere of the earth. In fact, the earth itself gets only one half millionth of the sun's entire output of radiant energy.

36.The sun is the source of all of the following EXCEPT ()。

A.gasoline

B.natural gas

C.atomic power

D.animal fat

37.Radiant energy is stored as carbon compounds by ()。

A. plants

B. water

C. rock

D. creatures

38.The sun's energy provides us with all EXCEPT ()。

A.rain

B.teal

C.water

D.light

39.The largest part of the light energy directed towards the earth is ()。

A.stored up by the plants

B.absorbed by the earth's atmosphere

C.stored up by the animals in the form of body fat

D.used for electric power

40.Of the sun's total output of radiant energy, the earth receives ()。

A.one tenth

B.one millionth

C.all that comes from the surface of the sun

D.a verysmall portion

Passage l

21.【解析】D。本题为细节题。由第一段第二句话“Young men will never again go to war as thev did in l914.”可知,在过去有很多年轻人参军。

22.【解析】C。本题为细节题。由文章第二段的第一句和第二句可知,有了电视,很远地方的人都能参与到政治中来。

23.【解析】A。作者态度题。由文章第二段第二句可知。

24.【解析】B。逻辑推理题。由文章的第四段可知。

25.【解析】D。主旨概括题。文章全文都在说明一个问题,即电视对年轻人的影响。

Passage 2

26.【解析】C。事实细节题。从文章第一段可知,在《汤姆叔叔的小屋》出版前没有人知道这本书能成功。

27.【解析】B。事实细节题。从文章第四段第二句可知,主要是奴隶制的捍卫者不喜欢这本反对奴隶制的小说,他们认为该小说“只是虚假的宣传”。所以选8。

28.【解析】C。事实细节题。根据文章第六段第二句,斯坨夫人“亲眼目睹了奴隶制”。其余选项文章中都没有提到。

29.【解析】B。推理判断题。根据文章倒数第二段,一些历史学家认为《汤姆叔叔的小屋》推动了美国内战的发生。当林肯说“这个小女人发起了这次战争”的时候,他也是在谈这本书的影响。所以选B。

30.【解析】D。推理判断题。文章的写作目的要从文章的内容来判断。文章从《汤姆叔叔的小屋》出版前作者和出版人的没有丝毫把握谈起,然后写这本书的成功以及遭到的攻击,接下来是作者写该书的背景,最后写它的影响。可见作者只是单纯客观地介绍《汤姆叔叔的小屋》及其作者,所以选D,与其他的无关。

Passage 3

31.【解析】C.推理判断题。根据文章第一句,英格兰从北到南,从东到西都是大约300英里。若将英格兰看成一个圆,那么它的直径就是300英里,半径150英里。从英格兰的中心(相当于圆心)出发到任何一条海岸线的长度都相当于半径长150英里。所以选c。

32.【解析】D.事实细节题。文章第二句提到英格兰气候有“a surprising range”,意即气候多种多样,让人惊奇。

33.【解析】A。事实细节题。第二段第四句提到西南部的蔬菜和鲜花要比别处的早一个月,所以A对:但文章只提到了蔬菜和鲜花早熟的问题,并未提到种植多少的问题,所以B文章没有提及,我们无从知道;文章第二段第五句提到西南部农民们可以卖出更高的价格,而不是付出更高的价格,所以C不对;文章是将西南部的蔬菜和鲜花和别处的相比,而不是将西南部的蔬菜和西南部的鲜花相比,所以D文章也未提到。所以选A。

34.【解析】D。事实细节题。根据文章第一段第四句,除了夏天,英格兰北部其余时候都是又冷又潮湿。

35.【解析】A。推理判断题。见文章倒数第二句,在冬天,英格兰其他地区可能下了几英尺厚的雪,但在西南部却可能根本见不到雪。说明西南部很少下雪,但并非从不下雪。所以选A。

Passage 4

36.【解析】C。事实细节题。文章前半部分提到地球上所有的能量来源都离不开太阳,比如地球上的一切动植物,人类、树木、煤矿、石油、天然气、其他燃料等,但是没有提到C“原子能”,所以选C。

37.【解析】A。事实细节题。文中第四句提到,太阳能作为碳的化合物储存在植物体内,所以选A。

38.【解析】B。事实细节题。文中后半部分提到水能、雨水和光都是来自于太阳能。没有提到B“水鸭”,因此答案为B。

39.【解析】B。事实细节题。文中倒数第二句提到约有十分之九的太阳光被地球的大气层吸收了。真正到达的很少。

40.【解析】D。事实细节题。文中最后一句说,事实上,地球只接收了太阳所有辐射能量的百万分之零点五,所以是相当小的一个比例。

 

相关专题: 湖北学位报名时间 湖北学位考试时间

相关推荐

近期文章